kaldata.comНовото акустично оръжие предизвиква нетърпим дискомфорт. За разлика от другите подобни аналози,

...
kaldata.comНовото акустично оръжие предизвиква нетърпим дискомфорт. За разлика от другите подобни аналози,
Коментари Харесай

Китай създаде звуково оръжие, което принуждава мозъка да вибрира

kaldata.com

Новото акустично оръжие предизвиква непоносим дискомфорт. За разлика от другите сходни аналози, това акустично оръдие е портативно и може да се употребява от един боец или служител на реда.

Учените от китайската академия на науките създадоха портативно акустично оръдие, което ще оказва помощ на правоохранителните органи и на военните да разпръсват тълпите. South China Morning Post съобщи, че звуковото оръжие излъчва фокусирани звукови талази, които провокират прекомерно мъчителни трептения на тъпанчетата, очните ябълки и мозъка.



Новото акустично оръжие употребява неподвижен газ. При нагряване неговите частици стартират да вибрират и устройството стартира да издава бездънен еднообразен тон.

Полевите тествания потвърдиха, че въздействието на това акустично оръжие е нетърпимо, само че не нанася щета на здравето.

Китайското звуково оръдие надалеч не е първият опит за основаването на акустично оръжие. Но до момента всички устройства от този жанр бяха прекомерно големи и тромави, с цел да могат да се придвижват от единствено един човек. Използваните до момента акустични оръжия нормално се конфигурират върху транспортните средства.

Главното предимство на новото устройство е неговият дребен размер и неговата портативност. Сега оръжието може да се употребява като мобилно устройство от служители на реда и бойци. Новите звукови оръдия напълно скоро ще бъдат въведени в редица военни поделения и полицейски сектори. Дизайнът за всеобщото произвеждане на звуковото оръжие към този момент е публично одобрен.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР